Berømte dykkere

Berømte dykkere

Vi har mange stjerner og helter vi kan være stolte av. Musikere som The Beatles, eller fotballstjerner som Zlatan, eller skuespillere som Meryl Streep. Stjernene er mange, og alle glitrer forskjellig. Men vi har også noen stjerner å skryte av i dykkerverdenen. De er kanskje ikke like godt kjent utenfor miljøet, men de fortjener ikke mindre applaus av den grunn. Mange av disse stjernene kan regnes for å bane veien for dykking slik vi kjenner den i dag, og dette fortjener de all heder og ære for. Det fine med mange av disse dykke-fronterne, er at de også er forkjempere for miljøet, og mange har gjort en iherdig innsats for nettopp det. Dykking og miljøvern går litt hånd i hånd, da dykkere ofte ser akkurat hva som blir kastet i havet og hvordan det påvirker livet. For livet i havet er hele fundamentet for alt liv på jorden, og det er ingen som forstår dette bedre enn disse iherdige miljøaktivistene.

Under her kan du lese om noen av de som frontet både dykking som sport, og som satte et godt eksempel når det kommer til miljøvern og vern av havet og alt som finnes i det. La deg inspirere, og ta ett dypdykk inn i deres fantastiske eksempelsetting.

Jacques Cousteau

Jacques Cousteau, dykkingens far, er naturligvis den mest berømte dykkeren i verden. Dette er med svært god grunn, da det tross alt var han som gjorde det mulig for folk å dykke – han er jo mannen bak lufttanken. Men vi har flere andre, berømte dykkere.

Jean-Michel Cousteau

Nemlig hans sønn, Jean-Michel Cousteau, som var den første i verden til å ta dykkersertifikatet. Det sies at denne mannens aller første dykk var da han var bare syv år og ble kastet over bord av sin far. Nå er han en av verdens mest kjente forkjempere for miljøet, og jobber blant annet med film.

Jarrod Jablonski

Denne mannen er en svært dyktig teknisk dykker, som har satt rekord i huledykking. Han har også undervist i dette på Ginnie Springs, samt vært en forskningsdykker på University of Florida.

Lloyd Bridges

Lloyd Bridges er en kar mange forbinder med TV-serien «Sea Hunt» som gikk fra 1957 til 1961. Med denne TV-serien, introduserte han dykking for millioner av seere med sine undervanns-inspeksjoner. Det finnes lite mennesker blir såpass påvirket av som TV, så hva er vel bedre enn å bringe dykking inn i stua hos folk for å få interessen til å eksplodere?

Zale Perry

Fra samme TV-serie har vi skuespilleren Zale Perry, som faktisk også drev med sportsdykking utenom serien. Hun var en rollemodell for mange unge dykkere, og hun hadde særlig påvirkning på behandling av dykkerskader. Hun har faktisk også fått en heders plass i Diving Hall of Fame.