De beste stedene å dykke i verden

De beste stedene å dykke i verden

Det er klart Oslofjorden har litt å by på når det kommer til dykking, og flere andre steder i Norge kan du finne spennende ting under vann. Men det skal sies, at det er svært lite som slår dykking i asurblått hav med en hel regnbue rundt av fargerike fisk og andre sjødyr i et eksotisk land. Det er nok derfor mange tar dykkersertifikatet også, fordi de har fått prøvd dette sammen med en instruktør på ferie, og de vil oppleve dette igjen og igjen. Det er jo ikke så rart, for det man ser på en slik dykkertur er ikke noe man ser hver dag. Blå sjøstjerner, store skilpadder, fisker i alle former og farger. Dette er kanskje noe litt annet enn glassmaneten og krabben vi kan skryte av i Norge. Men hvor i all verden skal man starte? Det finnes jo så utrolig mange nydelige dykkesteder her i verden.

Rødehavet, Egypt

Nei, det er nok ikke rødt. Men du finner helt sikkert noe i den fargen når du tar det et lite dykk der. Rødehavet er definitivt verdt et dykk, og dette bør du gjøre så fort som mulig. Her finnes det farger og former du ikke engang visste fantes. Her ligger det også en del skrap, så hvis du føler deg heldig er dette absolutt stedet å dra for en liten skattejakt. Rødehavet byr på et helt utrolig rikt dyreliv hvor alt fra skilpadder til barracudafisker lever i harmoni med hverandre. Dette er noe man bare må få med seg og oppleve.

S. S. Yongola

Dette er ett skipsvrak i The Great Barrier Reef i Australia, og dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Hvem vil vel ikke svømme rundt og snoke på et kjempegammelt skip som har ligget på havbunnen siden 1911. Det ble dog ikke oppdaget før mange år senere, i 1958, men nå er dette en av verdens mest populære dykkedestinasjoner nettopp på grunn av dette skipet.

S. S. Thistlegorm

S. S. Thistlegorm var også ett skip som sank i 1942 i Rødehavet. Dette har også blitt en utrolig populær reisedestinasjon, og det er jo faktisk også svært spennende å se hva man kan finne blant skrotet til andre mennesker.

Zanzibar

Drøm deg bort mellom farger og skapninger du ikke engang visste fantes i Indiahavet utenfor Tanzania. På Zanzibar er det ikke bare frodig natur, men her er det frodig vann også. I tillegg er vannet her varmt og godt, og du vil få en skikkelig eksotisk opplevelse. Sørg for å bli med en guide, slik at han kan ta deg med til de beste dykkestedene, der du vil få se mest mulig av det fantastiske livet som finnes på havbunnen. Her kan alle dykke, både de som er mer erfarne, og de som ikke har ett eneste kurs! Det er fullt mulig å dykke med en instruktør, og de passer på hele tiden slik at du ikke får noen problemer. De finner også steder hvor det ikke er så dypt, slik at opplevelsen ikke føles så voldsom og skummel, men du samtidig får se hva havet har å by på.