Slik får du dykkersertifikatet

Slik får du dykkersertifikatet

For å ta dykkersertifikatet, trenger du bare et grunnkurs hos PADI, og du får dermed et sertifikat du kan bruke over hele verden. Det finnes også flere andre kurs du kan ta, som et kurs for mer avanserte, eller for eksempel et redningskurs som lærer deg å håndtere vanskelige situasjoner. Du kan også ta et såkalt Nitrox-kurs, som forbedrer kvaliteten på dykkingen din slik at du kan få lengre dykketid og høy sikkerhet.

Du må nødvendigvis ikke ha dette grunnkurset for å dykke, det finnes flere steder der du kan dykke så lenge du har en instruktør med deg – men det er jo selvfølgelig mye morsommere å gjøre det hele på egen hånd, og det kan du etter kort tid med grunnkurs! Det er bare å sette i gang.

Grunnkurs

Grunnkurset i dykking foregår i tre forskjellige deler, nemlig teori, bassengtrening og trening i sjø. Dette er ett relativt kort kurs, og det er mer enn god nok sertifisering dersom du bare ønsker deg litt feriedykking i ny og ne. Det varer mellom tre og fire uker, og dette avhenger litt av kursplanen du setter opp sammen med PADI under den første kvelden. I løpet av kurset får du seks dykk i sjøen, og kan prøve deg helt ned til 18 meters dyp. Etter kurset får du ett PADI Open Water Diver-sertifikat, og dette sertifikatet er internasjonalt, slik at du kan speide på vakre fisker hvor enn du måtte ønske.

Avansert

Advanced – Open Water Diver, er ett kurs for de som er litt mer viderekomne i dykkingen, og ønsker mer trening og fordypning i forskjellige emner. Teoridelen av dette kurset består kun i å forklare hva som skal skje, og du behøver ikke å ta noen test på slutten. Kurset varer kun over en helg, så her trenger du ikke å avlyse mange planer. Du vil blant annet få prøve deg på dypdykking ned til 30 meters dyp, samt at du får innføring i nattdykking, navigasjon under vann, vrakdykking, dykking med tørrdrakt, fotografering under vann og mye mer. Dette kurset er absolutt verdt å ta dersom du ønsker å ta hobbyen din ett lite steg videre.  

Selvfølgelig kommer man langt med ett grunnkurs i dykking, men det er når du kan ting som undervannsnavigasjon og undervannsfotografering at dykkingen virkelig blir ekstra spennende! Og bare se for det det yrende livet du vil få øye på under en nattdykking – det er nemlig da alle de spennende artene kommer fram, de som skjuler seg for deg om dagen. Du trenger ikke å ha ett ønske om å bli profesjonell dykker for å melde deg på dette kurset – det holder lenge at du brenner for interessen din.